2013. május 24., péntek

A tegnapi ebéd életem első kuszkuszos kajája volt. Párolt répa, cukkini, pici hagyma, paradicsom, kaliforniai paprika, továbbá raktam rá pirított mandulát és fetasajt-kockákat is. A kuszkuszt forró zöldséglében áztattam, hogy megduzzadjon. Aztán az egészet összekevertem, és kész. Az eredmény: én nem ettem meg, Gábor ugyan lenyomta a torkán, de farkaséhes volt, mire hazaért. Úgyhogy este megvígasztaltuk magunkat egy kis kolbászos-szalonnás tojásrántottával. Valójában nem értem, mert minden alapanyag finom, mindegyiket szeretjük, így együtt azonban mégis ehetetlen kaja lett belőle. Már épp kidobtuk volna, amikor megjött Gábor apukája, és elvitte az elrontott kaját Pécelre, ahol nálunk kifinomultabb ízléssel találkozott, így el is fogyott jóízűen.
Ma pedig - miután tegnap elment a kedvem a főzéstől - tonhalas szendvicset ettem. És minden szabályt áthágva ettem egy fél szeletet a börtön alakú tortából, amit a konyhásaink annak örömére sütöttek, hogy épp ma van a tizedik évfordulója, hogy átadták az épületet.

5 megjegyzés:

  1. A kuszkusz alacsony GI-ű? Évek óta akrok venni, csak mindig elmarad, de ez most egészen jól tudna motiválni. :)

    VálaszTörlés
  2. Mennyi vízben és meddig áztattad a kuszkuszt? Lúj: 25%-kal kevesebb, mint a durum tésztáé (http://www.tutitippek.hu/blog/kuszkusz.php).

    VálaszTörlés
  3. A durum tésztát nem szeretem, mert puhul túlzottan. Ezer éve, amikor ettem kuszkuszt, az jónak tűnt...

    VálaszTörlés
  4. Készül életem első kuszkusza... Mivel csak gigászi mennyiségekről találtam infót, kérdezném: te mennyi vízzel öntöd föl? :)

    VálaszTörlés
  5. ááá, megtaláltam, másfélszeres.

    VálaszTörlés