2013. július 22., hétfő

Túl szétszórt vagyok a napi posztoláshoz, bocsánat. Mondjuk nem is viszem túlzásba a főzést mostanában, van, hogy egész nap csak hideget eszem. Az egyetemen rászoktam a költséghatékony csirkés currys szendvicsre, itthon pedig szinte minden nap saláta van valamivel (mondjuk grillezett kukoricával, karéliai lepénnyel vagy német típusú sült kolbásszal). Közben rengeteg epret, áfonyát és friss zöldborsót fogyasztok. Mindhármat szoktam magában enni (a borsó lett a kedvenc rágcsálnivalóm), de néha a salátába is kerül belőlük, és a gyümölcsökből néha süti lesz. A barackos torta mintájára készült már vegyes bogyós gyümölcsös és tisztán áfonyás torta is, teljesen odáig vagyok ezért a receptért. (Elmondom, hogy készül: A tészta egy rész cukor, két rész margarin és három rész liszt keveréke. Ezzel kell kibélelni a tortaformát, aztán telepakolni gyümölccsel, és 180 fokon 15 percig elősütni. Közben egy nagy pohár joghurtot összekeverünk egy tojással és ízlés szerinti cukorral. Ezt a szószt ráöntjük az elősütött tortára, és 180 fokon 45 percig sütjük. Ha túlságosan barnul a teteje, le kell takarni fóliával.)
Egyébként ma hideg van és meleg ételre vágyom, ezért vacsorára halat fogok csinálni krumplipürével.


3 megjegyzés: