2013. október 31., csütörtök

Találmány

Kihasználva az ősök távollétét valóra váltottunk két régóta minket kísértő, egyszerűen elkészíthető ételről szőtt álmot, a sajtos-tejfölös és a nutellás tarhonyát.
Így néztek ki azonnal az elkészítés után:
És így festettek, miután összekevertem őket.
Figyelem, saját recept, kopirájt meg trédmárk meg minden!

5 megjegyzés:

  1. Erről az jutott eszembe, amikor nálunk járt egy német lány, és életében először látott nokedlit. És miután udvariasan megette anyukám pörköltjét, szedett külön egy kis nokedlit, ketchup-ot nyomott rá és bekanalazta. Mi meg csak pislogtunk.
    A látvány oké, de az ízéről diplomatikusan nem árultál el semmit. Vajon miért?

    VálaszTörlés
  2. Nem volt semmi rejtett szándékosság abban, hogy nem írtam az ételek élmény értékéről. :) A sajtos-tejfölös nagyon finom volt, és ezzel bebizonyosodott a nullhipotézisünk, miszerint tök mindegy, milyen alakú a tészta egy ételben, csak a konvenciók miatt ragaszkodunk ennél a makarónihoz, a krumplis tésztánál a négyzet alakúhoz, a grízes tészta esetében a vékony csíkokhoz, stb. A nutellásat is legyűrtem, de nem volt átütő, a palacsinta tészta kilóg a sorból, abban tényleg van "valami" plusz a száraztésztákhoz képest.

    VálaszTörlés
  3. Nem minden esetben lényegtelen a tészta alakja, ezt egyszer elmagyarázta nekünk egy olasz ismerősünk. Például a pestóhoz azért a spagetti a legjobb, mert arra ragad rá a legjobban. A hígabb szószos ételekhez pedig általában szélesebb tésztát adnak (ld. tagliatelle tejszínes-spenótos szószban úszó lazacdarabkákkal), mert a spagetti nem tartaná meg, lefolyna az egész szósz az aljára.

    VálaszTörlés
  4. A példáid alapján ezeknél is csak az evés mint fizikai cselekvés szempontjából számít, vagy még esetleg a látvány miatt. De a tésztaízek gondolom az olaszoknál is ugyanolyanok.

    VálaszTörlés
  5. A tészták ízei lehet, hogy egyformák, de az egész étel íze változhat attól függően, hogy mennyi cucc ragad a tésztára, amit a szádba teszel.

    VálaszTörlés