2014. július 8., kedd

3. hét 7. nap

Ismét egy újdonság legálisan: vöröslencse főzelék. A vöröslencse főzés közben kétféle módon is csodálatos átalakuláson megy keresztül. Az egyik, hogy a szárazon valóban vörös színű lencse-szemek zölddé válnak, és a főzelék a végén már csak azért lesz vöröses árnyalatú, mert teleszórtam pirospaprikával. A másik hogy nincs szükség semmilyen főzelék-trükkre (rántás, habarás, turmixolás), a főzéstől önmagában főzelék-állagúra pépesül a cucc. Persze ehhez lehet, hogy arra is szükség volt, hogy a "na, még 5 perc és kész" kijelentés után ottfelejtettem a tűzön, és 45 perc után húztam félre. Hoppá, mégis jó lett. És ha már túlfőzés, azt is el kell mondanom, hogy a múltkor a párolt zöldségeim kaptak dupla adag párolást, és az is ízlett. Omlós lett minden, szinte szétmállott a számban, mint a Werther's cukorka. Tényleges ízek helyett újabban analógiákkal édesítem meg a napjaimat. Kajamán lettem, light-ba'.

1 megjegyzés: