2015. április 22., szerda

New York-i sajtkrémes muffin

A vajas kekszmorzsához:
15 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült keksz
10 dkg vaj

A töltelékhez:
25 dkg natúr tejszínes sajtkrém (Philadelphia)
1 tojás
10 dkg cukor (8 dkg xilit)
1/2 vaníliarúd (vaníliaaroma)
1/2 citrom

A tetejére:
2 dl tejföl
5 dkg cukor (4 dkg xilit)
1/2 vaníliarúd (vaníliaaroma)
1/2 citrom

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra és a muffintepsi 12 horpadását duplán kibéleljük, tehát mindegyikbe 2-2 papírkapszlit teszünk. Ezután kipróbáljuk, befér-e majd pár percre a muffintepsi a hűtőbe: ha igen, rendben, ha nem, helyet csinálunk neki.

2. A vajas kekszmorzsához a kekszet késes robotgépben finomra őröljük, majd a vajat a mikróban vagy a tűzhelyen megolvasztjuk, aztán a kettőt összekeverjük. Arányosan szétosztjuk a papírkapszlikban, és ujjainkkal jól szétnyomkodjuk, hogy egyenletes rétegben töltsék ki a kapszlik alját. A muffintepsit 10 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy a vajas kekszmorzsa megdermedjen.

3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a tejszínes sajtkrémet, a tojást, a cukrot, a fél vaníliarúd kikapargatott belsejét és a fél citrom kifacsart, átszűrt levét robotgéppel 2 perc alatt összedolgozzuk.

4. A muffintepsit kiszedjük a mélyhűtőből, a vajas kekszmorzsákon arányosan szétosztjuk a tölteléket, aztán a muffinokat jó 20 percig sütjük. Miután kivettük őket, a sütőt még nem kapcsoljuk ki.

5. A muffinokhoz 10 percig nem nyúlunk, aztán a tetejükhöz összekeverjük a tejfölt a cukorral, a fél vaníliarúd kikapargatott belsejével és kb. 1 kávéskanál friss citromlével, majd a keveréket igazságosan elosztjuk rajtuk. Ezután visszatesszük őket 8-10 percre a sütőbe, és ha készen vannak, hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek. Végül egy éjszakára mehetnek a hűtőbe, másnap isteniek lesznek.

12 muffin lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése