2015. október 23., péntek

Ömlesztve

Az elmúlt időszak újdonságai következnek. Az első tilápia filé panírozva, olajban kisütve. Kellemes íze van, nem túl intenzív, és jól lehet panírozni, nem hullik szét. Én zöldséges salátával ettem. (Érdekes, hogy a blogger elfordította a vízszintes képet függőlegessé.)
A legújabb sláger az aszalt szilvával töltött csirkemell baconbe tekerve. Ezt tepsiben kell megsütni. Az én változatomban aszalt szilva helyett körte volt, mert előbbit én nem eszem meg. A köret krumplipüré.
A saját fáról szedett dióból diós pite keletkezett. Omlós tészta, diós töltelék, omlós tészta a tetejére és egy szem dió díszítésként. Nem veszi fel a versenyt az izlandi pekándió-pitével, de az általam készített diós sütik közül az egyik legfinomabb, úgyhogy megtartom a receptet. Amikor nagyon ínyenckedtem, fagyival ettem.

1 megjegyzés:

  1. Azonnal kérek egy izlandi pekándiós pitét.
    Illetve addig is egy ilyen Zsuzsi-féle diósat. :)

    VálaszTörlés