Leves és könnyű desszert feelinges másodikféle, mindkettő mindmegettés recept, idemásolom a cuccost:
Karalábé-krémleves
Hozzávalók:
- 1 egész fej karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 krumpli
- 3 evőkanál tejföl
- 1-2 dl víz
- késhegynyi szerecsendió
- csipetnyi bors
- petrezselyem
- 1 zöldségleveskocka
Elkészítés:
A karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon megpárolom. Ezután 2 dl vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és adok hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdem puhára főzni, 10 perc elteltével hozzáadom a felkockázott krumplit is, mivel ezt kevesebb ideig is elég főzni.Miután a zöldségek megfőttek, hagyom hűlni egy kicsit, majd összeturmixolom az egészet.
Újra visszateszem a tűzre, majd belekeverem a tejfölt és annyi vizet, hogy még sűrű maradjon az állaga. Forrásig hevítem, végül beleteszem a szerecsendiót, a borsot és a petrezselymet ízlés szerint.
Így készítettem egyet leszámítva. Amikor a boltban elolvastam, mi mindent tartalmaz a leveskocka, mondom ezt inkább nem, nem leszek lusta saját fűszerezésre, ezért a leveskocka bedobásának idejében, tettem a fazékba vegamixet, sót, koriandert, köményt, plusz ugye a receptben is írt fűszerek később.
Ez volt életem első krémlevese, köszönhetően annak, hogy nemrégiben vettem egy botmixert. Szerintem nagyon finom lett. Egyszerűen kiszárított kenyérkockát tettem rá, de legközelebb levesgyönggyel fogom kipróbálni és petrezselyem nélkül, mert Bandinak nem tetszett a petrezselyemdarabka a szájában, ezért neki nem ízlett a leves. :) És most jöjjön a másodikféle!
Almás-fahéjas tejberizs
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 6 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 1 alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk.A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, és húsát apró darabokra vágjuk, vagy lereszeljük. Az almát és a fahéjat a langyos tejberizsbe keverjük, és tálkákba szedjük. A kókuszreszelékkel megszórjuk, és tálaljuk.
Én azt hiszem 3 ek cukorral csináltam és így is nagyon édes volt. 3 db kicsi nyári savanykás almát reszeltem bele. Illetve én szoktam vajat/margarint tenni a tejberizsbe. Tök finom lett az egész, Bandinak is ízlett! :)
És most jöjjenek a fényképek!
Mekkora ötlet ez a kókuszreszelék! Még ma ki fogom próbálni!
VálaszTörlésnyamm. :)
VálaszTörlés