2013. március 6., szerda

Főzelék állagú paradicsomleves + dobozos Dr. Oetker répatorta (finom, de egy kicsit édesebb a kelleténél).

7 megjegyzés:

  1. A paradicsomlevest hogy csináljátok? És hogy éritek el, hogy olyan jó sűrű legyen?

    VálaszTörlés
  2. Anyuka receptje alapján:

    1 evőkanál zsír
    1 evőkanál liszt
    2-3 kis konzerv Aranyfácán paradicsompüré (hárommal már eléggé szósz jellege van)

    cukor
    bors
    rizs vagy tészta

    Rántást készítünk. Beletesszük a paradicsompürét, és azzal is hevítjük egy kicsit. Felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, törött borssal, cukorral. Néhány percig forraljuk, majd pár szem rizst vagy tésztát főzünk bele.

    Szóval szerintem a paradicsompüré vs. víz arányával kell játszani. De az Aranyfácán konzerv kifejezetten sűrű cucc, majdhogynem puhább májkrém állagú.

    VálaszTörlés
  3. Ja, hogy rántással! Úgy nem csoda, ha főzelékállagú lesz, de szimpatikusan hangzik. Azt még meg tudnád írni, hogy mennyi püré van egy kis Aranyfácán konzervben? A pár szem rizs mennyi? Egy marékkal? Vagy hogy?

    VálaszTörlés
  4. 70 grammos az a konzerv, amivel a recept számol. A pár szem rizsről nem tudok nyilatkozni, mert mi eddig mindig tésztával készítettük, de szerintem teljesen rád van bízva. Én például az utóbbi két alkalommal annyi tésztát tettem a paradicsomlevesbe, hogy inkább hasonlított egy paradicsomszószos tésztára, ezért sem ettem már másodikat utána, csak desszertet. Nálunk általában a paradicsom mellett van a belevaló, és mindenki annyit pakol magának, amennyit szeretne. (Igen, ez ellentmond a receptben írtaknak, mert elvileg bele kellene főzni, de mi nem szoktuk. Viszont ha belefőzöd, akkor is teljes mértékben rád van bízva, hogy mennyit használsz.)

    VálaszTörlés
  5. A szép, sima rántásom azonnal becsomósodott, mikor hozzáadtam a paradicsomszószt :(

    VálaszTörlés
  6. Sajnálom! Majd viszek neked aranyfácánt, és főzünk együtt egy ütős paradicsomlevest! ;)

    VálaszTörlés
  7. A legtöbb csomót sikerült szétnyomnom, így a végeredmény nem lett rossz.

    VálaszTörlés