1 evőkanál zsír 1 evőkanál liszt 2-3 kis konzerv Aranyfácán paradicsompüré (hárommal már eléggé szósz jellege van) só cukor bors rizs vagy tészta
Rántást készítünk. Beletesszük a paradicsompürét, és azzal is hevítjük egy kicsit. Felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, törött borssal, cukorral. Néhány percig forraljuk, majd pár szem rizst vagy tésztát főzünk bele.
Szóval szerintem a paradicsompüré vs. víz arányával kell játszani. De az Aranyfácán konzerv kifejezetten sűrű cucc, majdhogynem puhább májkrém állagú.
Ja, hogy rántással! Úgy nem csoda, ha főzelékállagú lesz, de szimpatikusan hangzik. Azt még meg tudnád írni, hogy mennyi püré van egy kis Aranyfácán konzervben? A pár szem rizs mennyi? Egy marékkal? Vagy hogy?
70 grammos az a konzerv, amivel a recept számol. A pár szem rizsről nem tudok nyilatkozni, mert mi eddig mindig tésztával készítettük, de szerintem teljesen rád van bízva. Én például az utóbbi két alkalommal annyi tésztát tettem a paradicsomlevesbe, hogy inkább hasonlított egy paradicsomszószos tésztára, ezért sem ettem már másodikat utána, csak desszertet. Nálunk általában a paradicsom mellett van a belevaló, és mindenki annyit pakol magának, amennyit szeretne. (Igen, ez ellentmond a receptben írtaknak, mert elvileg bele kellene főzni, de mi nem szoktuk. Viszont ha belefőzöd, akkor is teljes mértékben rád van bízva, hogy mennyit használsz.)
A paradicsomlevest hogy csináljátok? És hogy éritek el, hogy olyan jó sűrű legyen?
VálaszTörlésAnyuka receptje alapján:
VálaszTörlés1 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
2-3 kis konzerv Aranyfácán paradicsompüré (hárommal már eléggé szósz jellege van)
só
cukor
bors
rizs vagy tészta
Rántást készítünk. Beletesszük a paradicsompürét, és azzal is hevítjük egy kicsit. Felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, törött borssal, cukorral. Néhány percig forraljuk, majd pár szem rizst vagy tésztát főzünk bele.
Szóval szerintem a paradicsompüré vs. víz arányával kell játszani. De az Aranyfácán konzerv kifejezetten sűrű cucc, majdhogynem puhább májkrém állagú.
Ja, hogy rántással! Úgy nem csoda, ha főzelékállagú lesz, de szimpatikusan hangzik. Azt még meg tudnád írni, hogy mennyi püré van egy kis Aranyfácán konzervben? A pár szem rizs mennyi? Egy marékkal? Vagy hogy?
VálaszTörlés70 grammos az a konzerv, amivel a recept számol. A pár szem rizsről nem tudok nyilatkozni, mert mi eddig mindig tésztával készítettük, de szerintem teljesen rád van bízva. Én például az utóbbi két alkalommal annyi tésztát tettem a paradicsomlevesbe, hogy inkább hasonlított egy paradicsomszószos tésztára, ezért sem ettem már másodikat utána, csak desszertet. Nálunk általában a paradicsom mellett van a belevaló, és mindenki annyit pakol magának, amennyit szeretne. (Igen, ez ellentmond a receptben írtaknak, mert elvileg bele kellene főzni, de mi nem szoktuk. Viszont ha belefőzöd, akkor is teljes mértékben rád van bízva, hogy mennyit használsz.)
VálaszTörlésA szép, sima rántásom azonnal becsomósodott, mikor hozzáadtam a paradicsomszószt :(
VálaszTörlésSajnálom! Majd viszek neked aranyfácánt, és főzünk együtt egy ütős paradicsomlevest! ;)
VálaszTörlésA legtöbb csomót sikerült szétnyomnom, így a végeredmény nem lett rossz.
VálaszTörlés